Vanliga frågor

Vad är svensk klassisk massage?
Det är den vanligaste formen av massage och består av strykningar, knådningar och tryck på kroppens muskler. Massagen mjukar upp spända muskler och ökar blodgenomströmningen. På CM Massage & Hälsas mottagning får du massage liggandes på en massagebänk oavsett om du väljer halvkropps- eller helkroppsmassage. Behandlingen anpassas efter behov och önskemål, från lättare avspänningsmassage till mer djupgående.

Massagen uppges ha en verkan både på kroppsliga och emotionella faktorerphysiotherapy-567021_1280, såsom ökat lymfflöde och ökad blodcirkulation (smärtor och trötthet beror ofta på en lokal blodbrist som motverkas av massagen) och sammanväxningar och knutor i musklerna motverkas. Även hormonutsöndringen påverkas. Massage bidrar till frisättningen av det så kallade lugn och ro-hormonet oxytocin som ger avslappning och ökat välbefinnande.

Massage används vid exempelvis muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Däremot bör man inte få massage om man har feber och infektioner, elakartade tumörer, åderbråck eller blodpropp, bakteriella inflammationer eller hudåkommor (t.ex. svåra eksem).

Måste man klä av sig naken?
Nej! För både kundens och massörens integritet behåller du minst underkläder på. Dessutom får du härliga mjuka handdukar på de delar av kroppen som jag inte behandlar.

Hur ofta behöver man gå på massage?
Det här är en vanlig fråga som är svår att svara på. En del besvär kan ibland kräva upprepad behandling, t ex envisa muskelknutor. Ett intervall som kan vara lagom är då 5-14 dagar mellan behandlingarna. Det bästa är dock att lyssna på sin kropp och känna efter när man behöver nästa massagebehandling. Det är vanligt att gå ofta till en början, ungefär var tredje vecka, sen kan man gå mer sällan. Det finns inget generellt råd att ge i den frågan.

Friskvårdsbidrag från arbetsgivare
Det är vanligt att arbetsgivare ger sina anställda friskvårdspengar som kan användas till exempelvis gymkort, massage, kostrådgivning etc. Hör med din chef om eventuellt bidrag till massage. Självklart får du kvitto hos mig som du kan lämna till din arbetsgivare. Friskvård är avdragsgillt för företag.

Varför behöver jag skriva matdagbok? Det låter jobbigt…
Matdagboken behövs för att både du och jag ska veta hur du äter, när och hur mycket. Det är tre dagar som jag vill att du beskriver för mig, och du väljer själv dina dagar. Jag föreslår att du väljer dagar som representerar ditt liv väl. Jag förstår att det kan låta jobbigt att väga och mäta maten som du äter, men det handlar om endast tre dagar, och informationen vi får är väldigt viktig – för mitt arbete, och för din hälsa.

Jag vill köpa fler tillfällen samtidigt, behöver jag boka alla på en gång?
Nej. Du köper dina tillfällen och får paketpris (finns både för massage och kostrådgivning), och om du vill kan du boka alla tillfällen på en gång – men du kan också boka dem efter hand. När du köper kostrådgivningspaketet 55+30 minuter är det bra att tänka på att det efterföljande mötet bör bokas in ca 2-3 veckor efter det första.

Jag har varit på min första kostrådgivning, och nu har jag nya frågor och funderingar.
Då är du välkommen att maila eller ringa mig så svarar jag, den servicen ingår i priset.