inspirationskväll 13 februari

Idag har varit en bakdag då jag har provbakat och förberett inför torsdagens inspirationskväll på Moheda Bio. Jag är med en kort stund och presenterar mitt företag. Det blir också förhandsinfo om vilka filmer som kommer på bio under våren, Annica från Alvesta Bokhandel är med och ger boktips och det blir även några godbitar från Mohedarevyn och Biokören. Jag kommer ha specialerbjudande under kvällen, så kom och passa på!

Arrangör är Moheda Scoutkår. Kostnad 50 kr, liten fika ingår. Ingen förbokning.

Bananbollar, veganska och utan socker.

Jag gjorde först bananbollar från Hanna Olvenmarks bok Portionen under tian. Receptet hittar du även på hennes hemsida. Jag glömde kokosen men de blev goda i alla fall! Mer övning behövs dock för de här bollarna om jag ska kunna bjuda på dem offentligt, så…

…nästa punkt på listan var att göra en nyttigare variant av chokladbollar. De här är utan socker men bananerna gör dem krämiga och precis lagom söta. Receptet har ni här:

  • 2 mellanstora mogna bananer
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kaffe
  • 1 dl kokos
  • kokos till garnering

Mosa bananerna och blanda med resten av ingredienserna. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kokos. Förvaras i kylskåp, de håller några dagar. För att få dem glutenfria, använd glutenfria havregryn.

Jättegoda chokladbollar 🙂

Väl mött på Moheda Bio kl. 19 på torsdag 13 februari!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *